Pregled bibliografske jedinice broj: 225006
Ugradnja bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije
Ugradnja bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 225006 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ugradnja bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije
(Incorporation of the copper into the yeast cell S. cerevisiae during the alcoholic fermentation)
Autori
Medved, Anita
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.12
Godina
2004
Stranica
63
Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna
Ključne riječi
bakar; fermentacija; S. cerevisiae; toksičnost; ugradnja
(copper; fermentation; incorporation; S. cerevisiae; toxicity)
Sažetak
Ispitivan je utjecaj dodatka bakar-sulfata na dinamiku alkoholne fermentacije i ugradnje iona bakra u kvaščeve stanice na glukoznoj, saharoznoj i melasnoj podlozi u statičkim i semiaerobnim uvjetiuma.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058022
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Vesna Stehlik-Tomas
(mentor)