Pregled bibliografske jedinice broj: 22496
Sušenje prethodno parenog kukuruznog zrna : energija za sušenje i kakvoća zrnja
Sušenje prethodno parenog kukuruznog zrna : energija za sušenje i kakvoća zrnja // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 37 (1995), 1; 3-11 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 22496 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sušenje prethodno parenog kukuruznog zrna : energija za sušenje i kakvoća zrnja
(Cooking corn before drying : energy for drying and nutrient quality)
Autori
Katić, Zvonko ; Krička, Tajana ; Pliestić, Stjepan ; Bratko, Justina ; Krivec, Gabrijela ; Sito, Stjepan
Izvornik
Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme (0023-4850) 37
(1995), 1;
3-11
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
zrno kukuruza; parenje; energija; kakvoća zrnja
(corn kernel; cooking; energy; nutrient quality)
Sažetak
U radu su izneseni podaci istraživanja kojima je bila svrha ustanoviti kolika je razlika u potrebi energije i kakvoći zrnja kukuruza koje je obrađeno toplinom prije sušenja od danas uobičajenog postupka dorađivanja toplinom suhog zrnja u mješaonicama krmnih smjesa. Suho zrnje dorađuje se toplinom radi povećanja iskoristivosti hrane. Tijekom dorade potrebnoje zrnju dodavati vodu i toplinsku ili mehaničku energiju. Dorada zrnja toplinom prije sušenja omogućava uštedu energije jer nije potrebno isparavati naknadno dodanu vodu iz zrnja.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
178631
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Tajana Krička
(autor)
Stjepan Pliestić
(autor)
Justina Bratko
(autor)
Zvonko Katić
(autor)
Gabrijela Krivec
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts