Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 221213

Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka


Gavrić, Anto
Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 221213 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka
(Production of some antimicroibial compounds during the fermentation of goat and cow milk)

Autori
Gavrić, Anto

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
23.12

Godina
2004

Stranica
47

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
probiotici; fermentacija; mliječna kiselina; octena kiselina
(probiotics; fermentation; lactic acid; acetic acid)

Sažetak
Ovaj znanstveni rad prati promjene pri fermentaciji uzoraka kozjeg i kravljeg mlijeka nacijepljene s različitim mikroorganizmima i u različitim uvjetima (temperatura i vrijeme fermentacije). Poseban naglasak je stavljen na probiotičke bakterije mliječno- kiselog vrenja i na njihovu proizvodnju mliječne i octene kiseline. Promjene njihovih udjela u uzorcima određivana je metodom plinske kromatografije. Mjerenja su pokazala da je veća količina praćenih proizvoda metabolizma probiotičkih bakterija mliječno kiselog vrenja nastala u uzorcima kozjeg mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gavrić, Anto
Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Gavrić, A. (2004) 'Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gavri\'{c}, Anto}, year = {2004}, pages = {47}, keywords = {probiotici, fermentacija, mlije\v{c}na kiselina, octena kiselina}, title = {Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka}, keyword = {probiotici, fermentacija, mlije\v{c}na kiselina, octena kiselina}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gavri\'{c}, Anto}, year = {2004}, pages = {47}, keywords = {probiotics, fermentation, lactic acid, acetic acid}, title = {Production of some antimicroibial compounds during the fermentation of goat and cow milk}, keyword = {probiotics, fermentation, lactic acid, acetic acid}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font