Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 218648

Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda


Vacek, Tomislav
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 218648 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda
(Correlation of physico-chemical parameters and sensory evaluation of honey samples)

Autori
Vacek, Tomislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
05.10

Godina
2005

Stranica
51

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
fizikalno-kemijski parametri; korelacija; med; senzorska procjena
(physico-chemical parameters; correlation; honey; sensory evaluation)

Sažetak
Kvaliteta meda bitno doprinosi njegovu značaju u prehrani. Pri utvrđivanju kvalitete meda važno je odrediti fizikalno-kemijska i senzorska svojstva meda. Ona ovise o brojnim faktorima, kao što su botaničko i geografsko porijeklo, klimatski uvjeti, način proizvodnje, te uvjeti i dužina skladištenja. U ovom radu ispitivani su fizikalno-kemijski parametri i senzorska procjena 103 uzorka različitih vrsta meda. Određivani su sljedeći parametri: električna provodnost, maseni udjel vode, maseni udjel reducirajućih šećera i saharoze, kiselost, aktivnost dijastaze i invertaze, maseni udjel hidroksimetilfurfurala (HMF), specifični kut rotacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058018

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vacek, Tomislav
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vacek, T. (2005) 'Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vacek, Tomislav}, year = {2005}, pages = {51}, keywords = {fizikalno-kemijski parametri, korelacija, med, senzorska procjena}, title = {Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda}, keyword = {fizikalno-kemijski parametri, korelacija, med, senzorska procjena}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vacek, Tomislav}, year = {2005}, pages = {51}, keywords = {physico-chemical parameters, correlation, honey, sensory evaluation}, title = {Correlation of physico-chemical parameters and sensory evaluation of honey samples}, keyword = {physico-chemical parameters, correlation, honey, sensory evaluation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font