Pregled bibliografske jedinice broj: 21774
Reagiranje ljudskog organizma na kolicinu i ucestalost uzimanja hrane. Moze li se manjom kolicinom hrane dobiti veca efikasnost?
Reagiranje ljudskog organizma na kolicinu i ucestalost uzimanja hrane. Moze li se manjom kolicinom hrane dobiti veca efikasnost?, 1997. (popularni rad).
CROSBI ID: 21774 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Reagiranje ljudskog organizma na kolicinu i ucestalost uzimanja hrane. Moze li se manjom kolicinom hrane dobiti veca efikasnost?
(Human response to the amount and frequency of food intake. Can the less food be better utilized?)
Autori
Momčilović, Berislav
Izvornik
Vjesnikl
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
1997
Ključne riječi
idioritmicki eksperimentalni model; varijabilnost u unosu hrane; frekvencija i amplituda unosa nutrienata; metabolicka ucinkovitost
(idiorrhythmic experimental model; variability in the dietary intake; ;frequency and amplitude of the nutrient intake;metabolic efficiency)
Sažetak
Izneseno je popularno objasnjenje o tome kako i zasto varijabilnost u unosu hrane u organizam u velikoj mjeri uvjetuje i to kako ce se efikasno ta hrana i koristiti za potrebe metabolizma.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti
POVEZANOST RADA
Projekti:
00220108
Ustanove:
Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Zagreb
Profili:
Berislav Momčilović
(autor)