Pregled bibliografske jedinice broj: 216767
Miris i okus kao parametri senzorske kakvoće
Miris i okus kao parametri senzorske kakvoće // University ˝St. Climent Ohridski˝- Bitola, Faculty of Biotechnical Sciences
Bitola, Sjeverna Makedonija, 2005. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 216767 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Miris i okus kao parametri senzorske kakvoće
(Taste and odour as sensory quality parameters)
Autori
Perl, Antonija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
University ˝St. Climent Ohridski˝- Bitola, Faculty of Biotechnical Sciences
Mjesto i datum
Bitola, Sjeverna Makedonija, 13.10.2005
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
miris; okus
(smell; taste)
Sažetak
Predavanje je obuhvatilo 2 parametra senzorske kakvoće ; miris i okus. Objašnjene su fiziološke osnove ova 2 osjetilna sustava. Također su obrađeni i čimbenici koji dovode do individualnih razlika među ljudima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113003
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Antonija Perl Pirički
(autor)