Pregled bibliografske jedinice broj: 21474
Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva piridin-karboksilnih kiselina
Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva piridin-karboksilnih kiselina, 1999., diplomski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 21474 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva piridin-karboksilnih kiselina
(Preparation and characterization of the mercury(II) compounds with pyridinecarboxylic acids)
Autori
Jelečević, Marijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
07.05
Godina
1999
Stranica
79
Mentor
Popović, Zora; Soldin, Željka
Ključne riječi
živini(II) spojevi; živini(II) spojevi; piridin-2-karboksilna kiselina; piridin-3-karboksilna kiselina; piridin-4-karboksilna kiselina; infracrveni spektri; termička analiza
(Hg(II) compounds; 2-pyridinecarboxylic acid; 3-pyridinecarboxylic acid; 4-pyridinecarboxylic acid; IR spectrum; thermal analysis)
Sažetak
Istražene su reakcije živinih(II) soli s piridin-karboksilnim kiselinama kiselinom, u vodenom i alkoholnom mediju u stehiometrijskim omjerima 1:1 i 1:2. Svi pripravljeni spojevi identificirani su kemijskom analizom i infracrvenom spektroskopijom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija