Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 21088

Korelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke


Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir
Korelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Vladimir Marić i dr. (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 21088 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Korelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke
(Correlation between rheological properties and freezing temperature of apple puree)

Autori
Pozderović, Andrija ; Moslavac, Tihomir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Vladimir Marić i dr. - Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998

Skup
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.06.1998. - 12.06.1998

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
reološka svojstva; kaša jabuke; niske temperature; temperatura smrzavanja; diferencijalna termička analiza-DTA
(rhelogical properties; apple puree; low temperatures; freezing temperature; differential thermal analysis-DTA)

Sažetak
Reolo{ka svojstva hrane kod niskih temperatura a posebno u fazi smrzavanja zna~ajna su zbog provedbe i unapre|enja procesa smrzavanja hrane. Do sada su provedena brojna istra`ivanja reolo{kih svojstava hrane kod niskih temperatura ali ne i u fazi smrzavanja nakon po~etne temperature smrzavanja. Na{a prethodna istra`ivanja su pokazala da u toj fazi reolo{ka svojstva hrane ovise o brzini hla|enja, udjelu suhe tvari i brzini smicanja. U ovom radu je istra`ivana korelacija reolo{kih svojstava i temperature smrzavanja ka{e jabuke. Istra`ivanja su provedena s ka{om jabuke razli~itog udjela suhe tvari kod razli~itih brzina smicanja i brzina hla|enja. Reolo{ka svojstva su odre|ena rotacijonim viskozimetrom s rashladnom jedinicom. Temperatura smrzavanja je odre|ena diferencijalnom termi~kom analizom - DTA. Rezultati su pokazali korelaciju izme|u udjela suhe tvari ka{e jabuke, temperature smrzavaja i reolo{kih svojstava.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113001
113004

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Andrija Pozderović (autor)

Avatar Url Tihomir Moslavac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir
Korelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Vladimir Marić i dr. (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Pozderović, A. & Moslavac, T. (1998) Korelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke. U: Vladimir Marić i dr. (ur.)3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista.
@article{article, author = {Pozderovi\'{c}, Andrija and Moslavac, Tihomir}, year = {1998}, pages = {30}, keywords = {reolo\v{s}ka svojstva, ka\v{s}a jabuke, niske temperature, temperatura smrzavanja, diferencijalna termi\v{c}ka analiza-DTA}, title = {Korelacija reolo\v{s}kih svojstava i temperature smrzavanja ka\v{s}e jabuke}, keyword = {reolo\v{s}ka svojstva, ka\v{s}a jabuke, niske temperature, temperatura smrzavanja, diferencijalna termi\v{c}ka analiza-DTA}, publisher = {Prehrambeno-biotehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Pozderovi\'{c}, Andrija and Moslavac, Tihomir}, year = {1998}, pages = {30}, keywords = {rhelogical properties, apple puree, low temperatures, freezing temperature, differential thermal analysis-DTA}, title = {Correlation between rheological properties and freezing temperature of apple puree}, keyword = {rhelogical properties, apple puree, low temperatures, freezing temperature, differential thermal analysis-DTA}, publisher = {Prehrambeno-biotehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font