Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 209382

Utjecaj stupnja oštećenja i vrste škrobnih granula na enzimsku aktivnost


Vedrina-Dragojević, Irena; Momirović-Čuljat, Jelena; Balint, Lazar
Utjecaj stupnja oštećenja i vrste škrobnih granula na enzimsku aktivnost // Hrana i ishrana, 24 (1983), 3-4; 55-57 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 209382 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj stupnja oštećenja i vrste škrobnih granula na enzimsku aktivnost
(Influence of the degree of damage and the biostructure of starch granules on enzymatic activity)

Autori
Vedrina-Dragojević, Irena ; Momirović-Čuljat, Jelena ; Balint, Lazar

Izvornik
Hrana i ishrana (0018-6872) 24 (1983), 3-4; 55-57

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
stupanj oštećenja; škrobne granule; enzimatska aktivnost
(degree of damage; starch granules; enzymatic activity)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi činioce vezane uz vrstu i fizikalno -kemijsko stanje škrobnih granula, koji mogu utjecati na efekte djelovanja amilolitičkih enzima. Primjenom viskozitetrijske metode utvrđeni su optimalni uvjeti za aktivnost pankreatične alfa amilaze, bakterijalne alfa amilaze, te beta amilaze u odnosu na koncentraciju supstrata, fizikalno-kemijske karakteristike i maksimum gelatinizacije nemodificiranog škroba.

Izvorni jezik
Hrvatski, engleski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Vedrina-Dragojević, Irena; Momirović-Čuljat, Jelena; Balint, Lazar
Utjecaj stupnja oštećenja i vrste škrobnih granula na enzimsku aktivnost // Hrana i ishrana, 24 (1983), 3-4; 55-57 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Vedrina-Dragojević, I., Momirović-Čuljat, J. & Balint, L. (1983) Utjecaj stupnja oštećenja i vrste škrobnih granula na enzimsku aktivnost. Hrana i ishrana, 24 (3-4), 55-57.
@article{article, author = {Vedrina-Dragojevi\'{c}, Irena and Momirovi\'{c}-\v{C}uljat, Jelena and Balint, Lazar}, year = {1983}, pages = {55-57}, keywords = {stupanj o\v{s}te\'{c}enja, \v{s}krobne granule, enzimatska aktivnost}, journal = {Hrana i ishrana}, volume = {24}, number = {3-4}, issn = {0018-6872}, title = {Utjecaj stupnja o\v{s}te\'{c}enja i vrste \v{s}krobnih granula na enzimsku aktivnost}, keyword = {stupanj o\v{s}te\'{c}enja, \v{s}krobne granule, enzimatska aktivnost} }
@article{article, author = {Vedrina-Dragojevi\'{c}, Irena and Momirovi\'{c}-\v{C}uljat, Jelena and Balint, Lazar}, year = {1983}, pages = {55-57}, keywords = {degree of damage, starch granules, enzymatic activity}, journal = {Hrana i ishrana}, volume = {24}, number = {3-4}, issn = {0018-6872}, title = {Influence of the degree of damage and the biostructure of starch granules on enzymatic activity}, keyword = {degree of damage, starch granules, enzymatic activity} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Chemical Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font