Pregled bibliografske jedinice broj: 209382
Utjecaj stupnja oštećenja i vrste škrobnih granula na enzimsku aktivnost
Utjecaj stupnja oštećenja i vrste škrobnih granula na enzimsku aktivnost // Hrana i ishrana, 24 (1983), 3-4; 55-57 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 209382 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj stupnja oštećenja i vrste škrobnih granula na enzimsku aktivnost
(Influence of the degree of damage and the biostructure of starch granules on enzymatic activity)
Autori
Vedrina-Dragojević, Irena ; Momirović-Čuljat, Jelena ; Balint, Lazar
Izvornik
Hrana i ishrana (0018-6872) 24
(1983), 3-4;
55-57
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
stupanj oštećenja; škrobne granule; enzimatska aktivnost
(degree of damage; starch granules; enzymatic activity)
Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi činioce vezane uz vrstu i fizikalno -kemijsko stanje škrobnih granula, koji mogu utjecati na efekte djelovanja amilolitičkih enzima. Primjenom viskozitetrijske metode utvrđeni su optimalni uvjeti za aktivnost pankreatične alfa amilaze, bakterijalne alfa amilaze, te beta amilaze u odnosu na koncentraciju supstrata, fizikalno-kemijske karakteristike i maksimum gelatinizacije nemodificiranog škroba.
Izvorni jezik
Hrvatski, engleski
POVEZANOST RADA
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Chemical Abstracts