Pregled bibliografske jedinice broj: 209320
Promjene visokoelastičnih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline
Promjene visokoelastičnih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline // Hrana i ishrana, 22 (1981), 1-2; 1-4 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 209320 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjene visokoelastičnih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline
(Effect of L-ascorbic acid on wheat flour gluten visco-elastic properties)
Autori
Balint, Lazar ; Momirović-Čuljat, Jelena ; Šebečić, Blaženka ; Vedrina-Dragojević, Irena
Izvornik
Hrana i ishrana (0018-6872) 22
(1981), 1-2;
1-4
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
gluten; L-askorbinska kiselina; visokoelastična svojstva
(wheat gluten; L-ascorbic acid; visco-elastic properties)
Sažetak
Istraživan je utjecaj L-askorbinske kiseline, preko novih parametara eskstenzograma, na promjenu viskoznog i elastičnog dijela deformacije glutena i tijesta. Uvid u ove promjene pružio bi mogućnost predviđanja smjera i veličine efekata djelova L-askorbinske kiseline kao poboljšivača.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
Profili:
Jelena Momirović-Čuljat
(autor)
Lazar Balint
(autor)
Blaženka Šebečić
(autor)
Irena Vedrina-Dragojević
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Chemical Abstracts