Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 209320

Promjene visokoelastičnih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline


Balint, Lazar; Momirović-Čuljat, Jelena; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena
Promjene visokoelastičnih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline // Hrana i ishrana, 22 (1981), 1-2; 1-4 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 209320 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene visokoelastičnih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline
(Effect of L-ascorbic acid on wheat flour gluten visco-elastic properties)

Autori
Balint, Lazar ; Momirović-Čuljat, Jelena ; Šebečić, Blaženka ; Vedrina-Dragojević, Irena

Izvornik
Hrana i ishrana (0018-6872) 22 (1981), 1-2; 1-4

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
gluten; L-askorbinska kiselina; visokoelastična svojstva
(wheat gluten; L-ascorbic acid; visco-elastic properties)

Sažetak
Istraživan je utjecaj L-askorbinske kiseline, preko novih parametara eskstenzograma, na promjenu viskoznog i elastičnog dijela deformacije glutena i tijesta. Uvid u ove promjene pružio bi mogućnost predviđanja smjera i veličine efekata djelova L-askorbinske kiseline kao poboljšivača.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Balint, Lazar; Momirović-Čuljat, Jelena; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena
Promjene visokoelastičnih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline // Hrana i ishrana, 22 (1981), 1-2; 1-4 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Balint, L., Momirović-Čuljat, J., Šebečić, B. & Vedrina-Dragojević, I. (1981) Promjene visokoelastičnih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline. Hrana i ishrana, 22 (1-2), 1-4.
@article{article, author = {Balint, Lazar and Momirovi\'{c}-\v{C}uljat, Jelena and \v{S}ebe\v{c}i\'{c}, Bla\v{z}enka and Vedrina-Dragojevi\'{c}, Irena}, year = {1981}, pages = {1-4}, keywords = {gluten, L-askorbinska kiselina, visokoelasti\v{c}na svojstva}, journal = {Hrana i ishrana}, volume = {22}, number = {1-2}, issn = {0018-6872}, title = {Promjene visokoelasti\v{c}nih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline}, keyword = {gluten, L-askorbinska kiselina, visokoelasti\v{c}na svojstva} }
@article{article, author = {Balint, Lazar and Momirovi\'{c}-\v{C}uljat, Jelena and \v{S}ebe\v{c}i\'{c}, Bla\v{z}enka and Vedrina-Dragojevi\'{c}, Irena}, year = {1981}, pages = {1-4}, keywords = {wheat gluten, L-ascorbic acid, visco-elastic properties}, journal = {Hrana i ishrana}, volume = {22}, number = {1-2}, issn = {0018-6872}, title = {Effect of L-ascorbic acid on wheat flour gluten visco-elastic properties}, keyword = {wheat gluten, L-ascorbic acid, visco-elastic properties} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Chemical Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font