Pregled bibliografske jedinice broj: 207578
Mikrobiološko stanje nekih žitarica nakon procesa mikronizacije
Mikrobiološko stanje nekih žitarica nakon procesa mikronizacije // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 38 (1996), 6; 287-291 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 207578 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikrobiološko stanje nekih žitarica nakon procesa mikronizacije
(Microbiological condition of some cereals after process of micronisation)
Autori
Domaćinović, Matija ; Milaković, Zlata ; Steiner, Zdenko ; Zirdum, Marko ; Kristek, Suzana
Izvornik
Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme (0023-4850) 38
(1996), 6;
287-291
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
Kukuruz; ječam; mikronizacija; mikrobiologija; higijena; kontaminacija
(Maize; barley; micronization; microbiology; hygiene; contamination)
Sažetak
Grain maize and barley were examined microbiologically before and after micronization. Also examined was the effect of heat treatment of maize and barley on microbial contamination of the diet, containing both feeds, designed for feeding pigs. The micronization process significantly increased the hygienic quality of the cereals, as indicated by the reduction in the microbial count. Considering that heat treatment changes the structure of nutrients, the process of micronization represents a very reliable way of improving nutrient availability and hygienic quality of feeds.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Zlata Milaković
(autor)
Matija Domaćinović
(autor)
Suzana Kristek
(autor)
Zdenko Steiner
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB INTERNATIONAL