Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 207578

Mikrobiološko stanje nekih žitarica nakon procesa mikronizacije


Domaćinović, Matija; Milaković, Zlata; Steiner, Zdenko; Zirdum, Marko; Kristek, Suzana
Mikrobiološko stanje nekih žitarica nakon procesa mikronizacije // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 38 (1996), 6; 287-291 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 207578 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikrobiološko stanje nekih žitarica nakon procesa mikronizacije
(Microbiological condition of some cereals after process of micronisation)

Autori
Domaćinović, Matija ; Milaković, Zlata ; Steiner, Zdenko ; Zirdum, Marko ; Kristek, Suzana

Izvornik
Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme (0023-4850) 38 (1996), 6; 287-291

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Kukuruz; ječam; mikronizacija; mikrobiologija; higijena; kontaminacija
(Maize; barley; micronization; microbiology; hygiene; contamination)

Sažetak
Grain maize and barley were examined microbiologically before and after micronization. Also examined was the effect of heat treatment of maize and barley on microbial contamination of the diet, containing both feeds, designed for feeding pigs. The micronization process significantly increased the hygienic quality of the cereals, as indicated by the reduction in the microbial count. Considering that heat treatment changes the structure of nutrients, the process of micronization represents a very reliable way of improving nutrient availability and hygienic quality of feeds.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Domaćinović, Matija; Milaković, Zlata; Steiner, Zdenko; Zirdum, Marko; Kristek, Suzana
Mikrobiološko stanje nekih žitarica nakon procesa mikronizacije // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 38 (1996), 6; 287-291 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Domaćinović, M., Milaković, Z., Steiner, Z., Zirdum, M. & Kristek, S. (1996) Mikrobiološko stanje nekih žitarica nakon procesa mikronizacije. Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 38 (6), 287-291.
@article{article, author = {Doma\'{c}inovi\'{c}, Matija and Milakovi\'{c}, Zlata and Steiner, Zdenko and Zirdum, Marko and Kristek, Suzana}, year = {1996}, pages = {287-291}, keywords = {Kukuruz, je\v{c}am, mikronizacija, mikrobiologija, higijena, kontaminacija}, journal = {Krmiva : \v{c}asopis o hranidbi \v{z}ivotinja, proizvodnji i tehnologiji krme}, volume = {38}, number = {6}, issn = {0023-4850}, title = {Mikrobiolo\v{s}ko stanje nekih \v{z}itarica nakon procesa mikronizacije}, keyword = {Kukuruz, je\v{c}am, mikronizacija, mikrobiologija, higijena, kontaminacija} }
@article{article, author = {Doma\'{c}inovi\'{c}, Matija and Milakovi\'{c}, Zlata and Steiner, Zdenko and Zirdum, Marko and Kristek, Suzana}, year = {1996}, pages = {287-291}, keywords = {Maize, barley, micronization, microbiology, hygiene, contamination}, journal = {Krmiva : \v{c}asopis o hranidbi \v{z}ivotinja, proizvodnji i tehnologiji krme}, volume = {38}, number = {6}, issn = {0023-4850}, title = {Microbiological condition of some cereals after process of micronisation}, keyword = {Maize, barley, micronization, microbiology, hygiene, contamination} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB INTERNATIONAL





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font