Pregled bibliografske jedinice broj: 20714
Nadzor mikrobiolo{ke ~isto}e u ugostiteljskim objektima na podru~ju `upanije Primorsko goranske i `upanije zadarsko-kninske
Nadzor mikrobiolo{ke ~isto}e u ugostiteljskim objektima na podru~ju `upanije Primorsko goranske i `upanije zadarsko-kninske // Me|unarodni simpozij pomorskog prometa i medicine
Lovran, 1998. (poster, nije recenziran, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 20714 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nadzor mikrobiolo{ke ~isto}e u ugostiteljskim objektima na podru~ju `upanije Primorsko goranske i `upanije zadarsko-kninske
(Supervision microbiological cleanness in catering establishment in the county of Primorsko-goranska and county Zadarsko-kninska)
Autori
Mesaro{-Kanjski, Elika ; [imatovi}, Ivan ; Jonji}, Anto ; Mihel~i}, Nata{a ; Mio~i}, Tajana ; Grubi{i}-Greblo, Hanija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
Me|unarodni simpozij pomorskog prometa i medicine
/ - Lovran, 1998
Skup
Me|unarodni simpozij pomorskog prometa i medicine
Mjesto i datum
Lovran, Hrvatska, 22.10.1998. - 24.10.1998
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
mikrobiolo{ka ~isto}a; higijenski uvjeti; sanitarni nadzor
(microbiological cleanness; food safety; sanitary control)
Sažetak
Provedena su ispitivanja mikrobiolo{ke ~isto}e u ugostiteljskim objektima na podru~ju `upanija Primorsko-goranske u razdoblju od 1990-1994. godine i Zadarsko-kninske u razdoblju od 1992-1996. godine, a rezultati ukazuju na zadovoljavaju}i stupanj higijenskog stanja u ugostiteljskim objektima navedenih `upanija. U ugostiteljskim objektima na podru~ju Primorsko-goranske `upanije ukupno je uzeto i obra|eno 13445 briseva od kojih je bilo 11213 ispravnih, a 2232 (16.6 posto) neispravnih. U ugostiteljskim objektima na podru~ju Zadarsko-kninske `upanije ukupno je uzeto i obra|eno 20677 briseva od kojih je bilo 17372 ispravnih a 3305 (16.0 posto) neispravnih. Iako u te{kom ratnom razdoblju na ispitivanom podru~ju broj neispravbnih briseva bio je nizak, {to je rezultat stroge kontrole inspekcijskih slu`bi. Budu}nost obiju `upanija usmjerena je na razvoj turizma pa treba i nadalje nastojati sprovoditi strogi nadzor, kako inspekcijskih organa tako i drugih popratnih slu`bi, u cilju odr`anja i pobolj{anja mikrobiolo{ke ~isto}e i higijenskih uvjeta u ugostiteljskim objektima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA
Projekti:
005601
Ustanove:
Hrvatski zavod za javno zdravstvo
Profili:
Hanija Grubišić-Greblo
(autor)