Pregled bibliografske jedinice broj: 207082
Luk i zdravlje
Luk i zdravlje // Skup stručnog usavršavanja u okviru 10. državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša
Osijek, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 207082 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Luk i zdravlje
(Onion and health)
Autori
Perl, Antonija ; Adam Perl, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
Skup stručnog usavršavanja u okviru 10. državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 14.10.2005. - 15.10.2005
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
luk; prehrana; zdravlje
(onion; nutrition; health)
Sažetak
Luk je vrlo rasprostranjena aromatična biljka koja se često koristi kao neobrađena svježe narezana ili kao začin mnogim jelima. Analizom njegove biološke vrijednosti može se zaključiti da ima mnoga ljekovita svojstva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija