Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 203829

Kontrola kvalitete probiotičkog svježeg sira


Vranko, Milaneta
Kontrola kvalitete probiotičkog svježeg sira, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 203829 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kontrola kvalitete probiotičkog svježeg sira
(Quality control of probiotic fresh cheese)

Autori
Vranko, Milaneta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
12.07

Godina
2005

Stranica
54

Mentor
Tratnik, Ljubica

Neposredni voditelj
Tratnik, Ljubica

Ključne riječi
prihvatljivost; probiotici; senzorska ocjena; svježi sir
(consumer acceptability; fresh cheese; probiotic; sensory evaluation)

Sažetak
Posni i malo masni probiotički svježi sirevi dobiveni su od svježeg obranog mlijeka s 0, 1% m.m. i 1, 0% m.m. Fermentacija je provedena pri temperaturi od 40°C uz dodatak 2% inokuluma DVS-ABT-4 mješovite kulture odabranih sojeva bakterija (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp., i Streptococcus thermophilus). Tijekom četrnaest dana čuvanja proizvoda na temperaturi hladnjaka (8°C) praćene su promjene kiselosti i senzorskih svojstava. Sirevi su imali odlična senzorska svojstva, te su postigli stopostotnu prihvatljivost od strane ispitivanih potrošača. Analizom varijance ipak je utvrđena statistički značajna razlika između posnog i malo masnog probiotičkog svježeg sira.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058005

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ljubica Tratnik (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vranko, Milaneta
Kontrola kvalitete probiotičkog svježeg sira, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vranko, M. (2005) 'Kontrola kvalitete probiotičkog svježeg sira', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vranko, Milaneta}, year = {2005}, pages = {54}, keywords = {prihvatljivost, probiotici, senzorska ocjena, svje\v{z}i sir}, title = {Kontrola kvalitete probioti\v{c}kog svje\v{z}eg sira}, keyword = {prihvatljivost, probiotici, senzorska ocjena, svje\v{z}i sir}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vranko, Milaneta}, year = {2005}, pages = {54}, keywords = {consumer acceptability, fresh cheese, probiotic, sensory evaluation}, title = {Quality control of probiotic fresh cheese}, keyword = {consumer acceptability, fresh cheese, probiotic, sensory evaluation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font