Pregled bibliografske jedinice broj: 20116
Stereološka analiza tkivnih sastojaka proizvoda od oblikovanog pilećeg mesa
Stereološka analiza tkivnih sastojaka proizvoda od oblikovanog pilećeg mesa // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 29 (1998), 6; 323-328 (podatak o recenziji nije dostupan, znanstveni)
CROSBI ID: 20116 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Stereološka analiza tkivnih sastojaka proizvoda od oblikovanog pilećeg mesa
(Stereological analisyis of the tissue content of formed chicken meat products)
Autori
Nejedli, Srebrenka, Hraste, Ante ; Jelić, Ante ; Botka-Petrak, Karmen ; Jukić-Brestovec, Vera ; Slunjski, Boris.
Izvornik
Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis (0350-7149) 29
(1998), 6;
323-328
Sažetak
Na uzorcima smrznutih pilećih burgera, medaljona i prsnih filea izvršena je uz pomoć histoloških, histokemijskih tehnika te stereološke obrade analiza pojedinih sastojaka navedenih proizvoda. Rezultati analiza upozorili su na postupke koje bi trebalo poboljšati tijekom proizvodnje kao i u gotovim proizvodima, te potvrdili da se navedene tehnike mogu svrsishodno primijeniti u praksi.
Izvorni jezik
Hrvatski