Pregled bibliografske jedinice broj: 201082
Puh - od ulova do regionalnog specijaliteta
Puh - od ulova do regionalnog specijaliteta // Studia ethnologica Croatica, 10-11 (1998), 1; 111-124 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 201082 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Puh - od ulova do regionalnog specijaliteta
(Dormouse - from catching it to creating regional
speciality)
Autori
Rittig-Beljak, Nives
Izvornik
Studia ethnologica Croatica (1330-3627) 10-11
(1998), 1;
111-124
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
puh ; tradiconalni lov ; regionalno jelo
(dormouse ; traditional hunting ; regional meal)
Sažetak
Etnolozi i istraživači europske prehrane najčešće izvode porijeklo jela iz antičko-rimskog nasljeđa. Puh je istarski specijalitet konzumiran još u rimsko vrijeme. Dok je starije generacije istarskih seljaka spašavao od gladi, nestankom šuma konzumacija puha dobiva regionalni, elitistički karakter.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Etnologija i antropologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0189005
Ustanove:
Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb
Profili:
Nives Beljak
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Sociological Abstracts
- Demos