Pregled bibliografske jedinice broj: 198050
Izolacija enzima L, D-aminopeptidaze iz seruma zamorčića (Cavia porcellus)
Izolacija enzima L, D-aminopeptidaze iz seruma zamorčića (Cavia porcellus), 2005., diplomski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 198050 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Izolacija enzima L, D-aminopeptidaze iz seruma zamorčića (Cavia porcellus)
(Isolation of enzyme L, D-aminopeptidase from guinea pig serum (Cavia porcellus))
Autori
Hajduk, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
02.06
Godina
2005
Stranica
47
Mentor
Tomašić, Jelka
Ključne riječi
L; D-aminopeptidaza; peptidoglikan monomer; serum zamorčića
(L; D-aminopeptidase; peptidoglycan monomer; guinea pig serum)
Sažetak
Enzim L, D-aminopeptidaza hidrolizira vezu između L-alanina i D-izoglutamina u pentapeptidu L-Ala-D-izoGln-mezoDAP-D-Ala-D-Ala. Aminopeptidaza je izolirana iz seruma zamorčića kombinacijom različitih kromatografskih tehnika. Enzim je pročišćen 800 puta a enzimska aktivnost pročišćenog uzorka je iznosila 16% od početne aktivnosti seruma. Molekulska masa nativnog enzima je određena pomoću HPLC metode i iznosi oko 177 kDa.
Izvorni jezik
Hrvatski