Pregled bibliografske jedinice broj: 196690
Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom
Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 196690 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom
(Validation of a test method for the determination of copper using flame atomic absorption spectrophotometry)
Autori
Miličević, Jelena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
03.03
Godina
2005
Stranica
42
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
AAS; bakar; pekmez; validacija metode
(AAS; copper; marmelade; method validation)
Sažetak
Cilj ovog rada bila je validacija metode određivanjem bakra u pekmezu od šljiva atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom - plamena tehnika. Svrha postupka validacije je procijeniti prikladnost metode, te su u skladu sa smjernicama mjerodavnih organizacija, provjereni slijedeći parametri validacije: linearnost, preciznost, točnost, stabilnost mjernih otopina, limit detekcije i limit kvantifikacije. Na temelju dobivenih rezultata, zaključeno je da je navedena analitička metoda prikladna za točno i precizno određivanje bakra u količinama uobičajenim za uzorke pekmeza od šljiva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058018
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)