Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 196571

Profil teksture kuhanog, mladog krumpira


Gulam, Viktorija
Profil teksture kuhanog, mladog krumpira, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 196571 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Profil teksture kuhanog, mladog krumpira
(Texture profile of cooked potato)

Autori
Gulam, Viktorija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.12

Godina
2004

Stranica
58

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
krumpir; senzorska svojstva; metoda profila teksture; metoda nizanja po preferenciji
(potato; sensory characteristics; texture profile method; multisample ranking test)

Sažetak
Upravo zbog tisuća godina postojanja krumpira, jer se toliko dugo spominje i dokazanih spoznaja o dobrim svojstvima krumpira, te zbog stalnih pristizanja novih informacija o njegovoj kvaliteti, ovaj rad bit će usmjeren prema samom zadovoljstvu potrošača konzumenata krumpira. Danas je poznato da ljudi uvelike jedu hranu koja im ponajviše odgovara okusom, izgledom, a počeli su i obraćati pozornost prema zdravlju. Iako se rad neće doticati nikakvih zdravstvenih stajališta, pokušat će se utvrditi koji način termičke obrade daje najbolja senzorska svojstva. Također će se pokušati utvrditi iz kojeg se dijela Hrvatske, točnije Dalmacije, može nakon uzgoja, berbe te pripreme, pojesti senzorski najbolji krumpir, odnosno iz kojeg dijela Dalmacije krumpir ima najbolja senzorska svojstva nakon određene termičke obrade.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058018

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gulam, Viktorija
Profil teksture kuhanog, mladog krumpira, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Gulam, V. (2004) 'Profil teksture kuhanog, mladog krumpira', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gulam, Viktorija}, year = {2004}, pages = {58}, keywords = {krumpir, senzorska svojstva, metoda profila teksture, metoda nizanja po preferenciji}, title = {Profil teksture kuhanog, mladog krumpira}, keyword = {krumpir, senzorska svojstva, metoda profila teksture, metoda nizanja po preferenciji}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gulam, Viktorija}, year = {2004}, pages = {58}, keywords = {potato, sensory characteristics, texture profile method, multisample ranking test}, title = {Texture profile of cooked potato}, keyword = {potato, sensory characteristics, texture profile method, multisample ranking test}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font