Pregled bibliografske jedinice broj: 195377
Sušenje i dorada bundevinih sjemenki
Sušenje i dorada bundevinih sjemenki, 2003. (popularni rad).
CROSBI ID: 195377 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sušenje i dorada bundevinih sjemenki
(Drying and processing of pumpkin seeds)
Autori
Sito, Stjepan
Izvornik
Agro glas
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2003
Ključne riječi
bundevine sjemenke; sušenje; temperatura zraka
(pumpkin seeds; drying; air temperature)
Sažetak
U članku je detaljno opisana tehnologija sušenja bundevinih sjemenki golica. Istaknute su vrijednosti temperature zraka za sušenje sjemenke, razrađene po fazama sušenja. Tako se sjemenke tijekom sušenja neće pregrijati, te na taj način dovesti u pitanje kvaliteta osušenih sjemenki.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)