Pregled bibliografske jedinice broj: 192490
Kvaliteta hrvatskog meda
Kvaliteta hrvatskog meda // Festival znanosti
Osijek, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 192490 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta hrvatskog meda
(Croatian honey quality)
Autori
Kenjerić, Daniela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
Festival znanosti
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 18.04.2005. - 24.04.2005
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
med; kvaliteta
(honey; quality)
Sažetak
Predavanje obuhvaća informacije vezane uz uporabu meda kroz ljudsku povijest bilo kao namirnice ili ljekovitog sredstva u narodnoj medicini. Također, donosi pregled propisa i metoda kojima se regulira ispravnost meda na tržištu, tj. osigurava da do potrošača dođe zaista kvalitetan proizvod, te ukazuje na problematiku vezanu uz analitiku meda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113003
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Daniela Čačić Kenjerić
(autor)