Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 191294

Senzorička ocjena triju sorata kruške (Pyrus communis L.)


Krapac, Marin
Senzorička ocjena triju sorata kruške (Pyrus communis L.), 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 191294 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorička ocjena triju sorata kruške (Pyrus communis L.)
(Sensoric evaluation of three pear cultivars (Pyrus communis L.))

Autori
Krapac, Marin

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.12

Godina
2004

Stranica
26

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
Pyrus communis L.; senzorički test; kvaliteta plodova
(Pyrus communis L.; sensoric test; fruit quality)

Sažetak
U istraživanju su ispitivane fizikalno-kemijske i senzoričke karakteristike triju sorata kruške: Abbe fetel, Berré bosc i Doyenne du Comice. Rezultati pokazuju da je najbolje ocijenjena sorta Berré bosc, dok je najlošije ocjene dobila sorta Abbe fetel. U ocjeni čvrstoće bila je prisutna interakcija sorte i spola degustatora. Signifikantna razlika ovisno o spolu degustatora je bila prisutna u senzoričkoj ocjeni čvrstoće kod sorte Berré bosc i odnosa šećera i kiselina kod sorte Doyenne du Comice.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Krapac, Marin
Senzorička ocjena triju sorata kruške (Pyrus communis L.), 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Krapac, M. (2004) 'Senzorička ocjena triju sorata kruške (Pyrus communis L.)', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Krapac, Marin}, year = {2004}, pages = {26}, keywords = {Pyrus communis L., senzori\v{c}ki test, kvaliteta plodova}, title = {Senzori\v{c}ka ocjena triju sorata kru\v{s}ke (Pyrus communis L.)}, keyword = {Pyrus communis L., senzori\v{c}ki test, kvaliteta plodova}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Krapac, Marin}, year = {2004}, pages = {26}, keywords = {Pyrus communis L., sensoric test, fruit quality}, title = {Sensoric evaluation of three pear cultivars (Pyrus communis L.)}, keyword = {Pyrus communis L., sensoric test, fruit quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font