Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 190300

Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira


Markovina, Jerko; Radman, Marija; Kalit, Samir
Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira // XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik radova = XL Croatian Symposium on Agriculture with International Participation : proceedings / Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sonja (ur.).
Osijek, 2005. str. 97-98 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 190300 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira
(Willingnes to pay for dried cheese)

Autori
Markovina, Jerko ; Radman, Marija ; Kalit, Samir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik radova = XL Croatian Symposium on Agriculture with International Participation : proceedings / Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sonja - Osijek, 2005, 97-98

ISBN
953-6331-31-4

Skup
Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem (40 ; 2005)

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 15.02.2005. - 18.02.2005

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
potrošači; cijene; sušeni sir
(consumers; prices; dried cheese)

Sažetak
Na hrvatskom tržištu hrane sve je češće uvođenje autohtonih prehrambenih proizvoda s oznakama porijekla. Jedan od takvih proizvoda je i sušeni sir koji se tradicionalno proizvodi na području zagrebačke županije. Cjenovna spremnost potrošača za sušeni sir je važan podatak koji govori koliko su potrošači spremni izdvojiti za sir, te neizravno govori o kvaliteti tog proizvoda. Istraživanje je pokazalo da 90% ispitanika pozna sušeni sir, a oko 80% ga je kušalo. Ispitanici su u najvećem postotku ikazali spremnost da za kilogram sušenog sira plate između 40 i 50 kuna.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url JERKO MARKOVINA (autor)

Avatar Url Marija Cerjak (autor)

Avatar Url Samir Kalit (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Markovina, Jerko; Radman, Marija; Kalit, Samir
Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira // XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik radova = XL Croatian Symposium on Agriculture with International Participation : proceedings / Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sonja (ur.).
Osijek, 2005. str. 97-98 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Markovina, J., Radman, M. & Kalit, S. (2005) Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira. U: Kovačević, V. & Jovanovac, S. (ur.)XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik radova = XL Croatian Symposium on Agriculture with International Participation : proceedings.
@article{article, author = {Markovina, Jerko and Radman, Marija and Kalit, Samir}, year = {2005}, pages = {97-98}, keywords = {potro\v{s}a\v{c}i, cijene, su\v{s}eni sir}, isbn = {953-6331-31-4}, title = {Cjenovna spremnost potro\v{s}a\v{c}a su\v{s}enog sira}, keyword = {potro\v{s}a\v{c}i, cijene, su\v{s}eni sir}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Markovina, Jerko and Radman, Marija and Kalit, Samir}, year = {2005}, pages = {97-98}, keywords = {consumers, prices, dried cheese}, isbn = {953-6331-31-4}, title = {Willingnes to pay for dried cheese}, keyword = {consumers, prices, dried cheese}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font