Pregled bibliografske jedinice broj: 190300
Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira
Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira // XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik radova = XL Croatian Symposium on Agriculture with International Participation : proceedings / Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sonja (ur.).
Osijek, 2005. str. 97-98 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 190300 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira
(Willingnes to pay for dried cheese)
Autori
Markovina, Jerko ; Radman, Marija ; Kalit, Samir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik radova = XL Croatian Symposium on Agriculture with International Participation : proceedings
/ Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sonja - Osijek, 2005, 97-98
ISBN
953-6331-31-4
Skup
Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem (40 ; 2005)
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 15.02.2005. - 18.02.2005
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
potrošači; cijene; sušeni sir
(consumers; prices; dried cheese)
Sažetak
Na hrvatskom tržištu hrane sve je češće uvođenje autohtonih prehrambenih proizvoda s oznakama porijekla. Jedan od takvih proizvoda je i sušeni sir koji se tradicionalno proizvodi na području zagrebačke županije. Cjenovna spremnost potrošača za sušeni sir je važan podatak koji govori koliko su potrošači spremni izdvojiti za sir, te neizravno govori o kvaliteti tog proizvoda. Istraživanje je pokazalo da 90% ispitanika pozna sušeni sir, a oko 80% ga je kušalo. Ispitanici su u najvećem postotku ikazali spremnost da za kilogram sušenog sira plate između 40 i 50 kuna.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb