Pregled bibliografske jedinice broj: 190234
Sušenje ploda šljive
Sušenje ploda šljive // Zbornik sažetaka / 1. međunarodni i 18. hrvatski kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko-2004" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Novel Centar, 2004. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, pregledni)
CROSBI ID: 190234 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sušenje ploda šljive
(Drying the plum products)
Autori
Sito, Stjepan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, pregledni
Izvornik
Zbornik sažetaka / 1. međunarodni i 18. hrvatski kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko-2004"
/ Krička, Tajana - Zagreb : Novel Centar, 2004
Skup
1. međunarodni i 18. hrvatski kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko-2004"
Mjesto i datum
Stubičke Toplice, Hrvatska, 17.11.2004. - 18.11.2004
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
plod šljive; sušenje; temperatura zraka
(plum fruit; drying; air temperature)
Sažetak
Plodovi triju sorti šljiva (Bistrica, Stanley i Čačanska rodna) sušeni su u pokusnoj laboratorijskoj sušari, namijenjenoj pokusnom sušenju plodova voća i povrća. Temperatura zraka za sušenje iznosila je između 72 i 76°C. Plodovi šljive sušeni su kao cijeli, bockani i u obliku polovica (bez koštice). Za svaku sortu šljiva kao i za različite oblike pripremljenih plodova određena je krivulja koja opisuje proces sušenja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA