Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 189050

Slatka tajna lovačke kuhinje-jazavac obični ( Meles meles L.)


Konjević, Dean
Slatka tajna lovačke kuhinje-jazavac obični ( Meles meles L.) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 7 (2005), 1; 46-49 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 189050 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Slatka tajna lovačke kuhinje-jazavac obični ( Meles meles L.)
(Sweet delicacy from hunter's kitchen-badger (Meles meles L.))

Autori
Konjević, Dean

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 7 (2005), 1; 46-49

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
jazavac; divljač; lov; pregled na trihinelozu; meso jazavca
(badger; game; hunt; analysis on trichinelosis; badger meat)

Sažetak
Jazavac je naša autohtona divljač iz porodice Kuna. Iako se danas jazavac vrlo rijetko lovi i konzumira, ipak se njegovo meso može koristiti u ljudskoj prehrani na nekoliko načina. Osnovne metode lova tijekom lovne sezone čine prikradanje, doček kod jazbine ili na polju, te sve rjeđe jamarenje i iskapanje. Po ulovu se jazavac obvezno mora podvrći veterinarsko-sanitarnom pregledu te mu je potrebno što prije odstraniti mirisne žlijezde. Pretraga na trihinelozu se ne smije izostaviti. Meso jazavca se najčešće konzervira i priprema postupkom sušenja i dimljenja, a nešto rjeđe i kao pečenje ili gulaš.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
0053301


Citiraj ovu publikaciju:

Konjević, Dean
Slatka tajna lovačke kuhinje-jazavac obični ( Meles meles L.) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 7 (2005), 1; 46-49 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Konjević, D. (2005) Slatka tajna lovačke kuhinje-jazavac obični ( Meles meles L.). Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 7 (1), 46-49.
@article{article, author = {Konjevi\'{c}, Dean}, year = {2005}, pages = {46-49}, keywords = {jazavac, divlja\v{c}, lov, pregled na trihinelozu, meso jazavca}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {7}, number = {1}, issn = {1332-0025}, title = {Slatka tajna lova\v{c}ke kuhinje-jazavac obi\v{c}ni ( Meles meles L.)}, keyword = {jazavac, divlja\v{c}, lov, pregled na trihinelozu, meso jazavca} }
@article{article, author = {Konjevi\'{c}, Dean}, year = {2005}, pages = {46-49}, keywords = {badger, game, hunt, analysis on trichinelosis, badger meat}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {7}, number = {1}, issn = {1332-0025}, title = {Sweet delicacy from hunter's kitchen-badger (Meles meles L.)}, keyword = {badger, game, hunt, analysis on trichinelosis, badger meat} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts
  • Food Technology and Biotechnology
  • Zoological Record





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font