Pregled bibliografske jedinice broj: 1875
Priprava i strukturna karakterizacija Amadorijevih derivata morficeptina,opioidnog peptida iz mlijeka
Priprava i strukturna karakterizacija Amadorijevih derivata morficeptina,opioidnog peptida iz mlijeka, 1997., magistarski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1875 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Priprava i strukturna karakterizacija Amadorijevih derivata morficeptina,opioidnog peptida iz mlijeka
(Synthesis and characterization of Amadori compounds related to morphiceptin, opioid peptide derived from milk)
Autori
Žigrović, Ivanka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.07
Godina
1997
Stranica
114
Mentor
Horvat, Štefica
Ključne riječi
Maillardova reakcija ; Amadorijevi spojevi ; opioidni peptidi iz mlijeka ; cis-trans izomerizacija
(Maillard reaction ; Amadori compounds ; milk-derived peptides ; cis-trans-isomerization)
Sažetak
S ciljem boljeg razumijevanja biološkog učinka Amadorijevih derivata peptida iz mlijeka, pripravljen je Amadorijev spoj, derivat D-fruktoze i biološki aktivnog opioidnog peptida morficeptina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija
POVEZANOST RADA
Projekti:
00980704
Ustanove:
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb,
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb