Pregled bibliografske jedinice broj: 185635
Usporedba senzoričkih karakteristika nashi - kruške ¨Ya-Li¨ i europske kruške ¨Beurré Bosc¨
Usporedba senzoričkih karakteristika nashi - kruške ¨Ya-Li¨ i europske kruške ¨Beurré Bosc¨, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 185635 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Usporedba senzoričkih karakteristika nashi - kruške ¨Ya-Li¨ i europske kruške ¨Beurré Bosc¨
(A comparison of sensory characteristics of the Asian Nashi pear, of the Ya-Li cultivar, and the European pear, of the Beurré Bosc cultivar)
Autori
Špoljarić, Renata
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
08.12
Godina
2004
Stranica
19
Mentor
Jemrić, Tomislav
Ključne riječi
europska kruška; sorta Beurré bosc; azijska kruška; sorta Ya-Li; kvaliteta
(european pear; cultivar Berré bosc; asian pear; cultivar Ya-Li; fruit quality; sensory characteristics)
Sažetak
Uspoređivana je senzorička kvaliteta krušaka Ya-Li i europske kruške Beurré bosc. Degustacija je održana na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, a degustatori su bili studenti. Dobiveni podaci su statistički obrađeni i međusobno uspoređeni. Ya-Li je slabije ocijenjena od Beurré bosc što dokazuje da azijske kruške svojom kvalitetom značajno zaostaju za europskim kruškama, te je njihova buduća proizvodnja kod nas vrlo upitna.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)