Pregled bibliografske jedinice broj: 185221
Ujecaj zalamanja cvata i kemijskog spriječavanja rasta zaperaka na neka kemijska svojstva flue- cured duhana
Ujecaj zalamanja cvata i kemijskog spriječavanja rasta zaperaka na neka kemijska svojstva flue- cured duhana // Agronomski glasnik, 48 (1986), 5-6; 5-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 185221 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ujecaj zalamanja cvata i kemijskog spriječavanja rasta zaperaka na neka kemijska svojstva flue- cured duhana
(Effect of topping and chemical sucker control on some chemical properties of flue-cured tobacco)
Autori
Čavlek, Miroslav ; Kozumplik, Vinko ; Turšić, Ivan
Izvornik
Agronomski glasnik (0002-1954) 48
(1986), 5-6;
5-13
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
virdžinijski duhan; fiziotropi; kemijska svojstva
(flue-cured tobacco; suckericides; chemical properties)
Sažetak
Sorta flue-cured duhana Podravina je bila prskana s dvije koncentracije nekoliko fiziotropa za spriječavanje rasta zaperaka u kombinaciji sa i bez zalamanja, u Đolti i Pitomači 1979 - 1982. godine. Kontrolom rasta zaperaka različitim fiziotropima dobiven je kvaitetniji duhan s većim sadržajem nikotina i reducirajućih šečera a manjim sadržajem bjelančevina i anorganskih komponenti lista u usporedbi s nazalomljenim i neprskanim duhanom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- AGRIS