Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 182913

Proizvodnja zagrebačkog sušenog sira


Dolenčić, Iva
Proizvodnja zagrebačkog sušenog sira, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 182913 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja zagrebačkog sušenog sira
(Production of Zagreb's dry cheese)

Autori
Dolenčić, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.09

Godina
2004

Stranica
29

Mentor
Kalit, Samir

Ključne riječi
autohtoni sir; zagrebački sušeni sir
(autochthonous cheese; Zagreb's dry cheese)

Sažetak
Sušeni sir je autohtoni sir posavske Hrvatske koji se proizvodi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Proizvodnja sušenog sira pokušala se realizirati u industrijskim uvjetima. Pokusna proizvodnja je uključila četiri varijante na temelju kojih se željelo ocijeniti koji sir svojim sastavom i osobinama najbliže odgovara siru proizvedenom na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. S obzirom na sadržaj masti u siru varijanta četiri u kojoj je određen sadržaj masti u mlijeku za sirenje 9% najviše odgovara izvornoj tehnologiji proizvodnje sušenog sira na OPG. Sadržaj suhe tvari u varijanti četiri (43, 01%) najviše odgovara izvornoj tehnologiji proizvodnje sušenog sira na OPG. Oblik sušenog sira je pogača, visine 5 cm i promjera 15 cm. Dimljeni sir je tamnožute, a nedimljeni blijedožute boje. Na prerezu nema oči, izražena je listavost, bijelo do blijedožute boje. Okus sira je svježe kiseo, slabo do intenzivnije slan izražene arome po dimu (kod dimljene varijante).

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178022
0178023
0178016


Citiraj ovu publikaciju:

Dolenčić, Iva
Proizvodnja zagrebačkog sušenog sira, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Dolenčić, I. (2004) 'Proizvodnja zagrebačkog sušenog sira', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dolen\v{c}i\'{c}, Iva}, year = {2004}, pages = {29}, keywords = {autohtoni sir, zagreba\v{c}ki su\v{s}eni sir}, title = {Proizvodnja zagreba\v{c}kog su\v{s}enog sira}, keyword = {autohtoni sir, zagreba\v{c}ki su\v{s}eni sir}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dolen\v{c}i\'{c}, Iva}, year = {2004}, pages = {29}, keywords = {autochthonous cheese, Zagreb's dry cheese}, title = {Production of Zagreb's dry cheese}, keyword = {autochthonous cheese, Zagreb's dry cheese}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font