Pregled bibliografske jedinice broj: 182719
Najčešće pogreške u tehnologiji proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG).
Najčešće pogreške u tehnologiji proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG). // Zbornik predavanja. "Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj" / Barač, Zdravko (ur.).
Opatija: HLAD - Papirna konfekcija, Pluska, 2003. str. 63-73 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 182719 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Najčešće pogreške u tehnologiji proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG).
(The most frekvency faults in technology of autochthonous cheeses on family farms)
Autori
Kalit, Samir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik predavanja. "Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj"
/ Barač, Zdravko - Opatija : HLAD - Papirna konfekcija, Pluska, 2003, 63-73
Skup
Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 09.10.2003. - 10.10.2003
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
autohtoni sirevi; tehnologija; pogreške
(autochthonous cheese; technology; faults)
Sažetak
Kroz višegodišnji rad u istraživanju i razvijanu tehnologija proizvodnje autohtonih sireva na OPG došlo se do različitih spoznaja o pogreškama u proizvodnji sira. Najčešće pogreške nastaju: uslijed neodgovarajuće mikrobiološke kakvoće mlijeka za sirenje (rano i kasno nadimanje sira), pogreške zakiseljavanja, pogreške prešanja, pogreške u salamurenju sira, pogreške nastale usljed rasta kvasaca i korineformnih bakterija po površini sira.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)