Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 180858

Praćenje tijeka fermentacije i održivosti jogurta s dodatkom pulpe i izoliranog inulina jeruzalemske artičoke


Svoboda, Zvjezdana
Praćenje tijeka fermentacije i održivosti jogurta s dodatkom pulpe i izoliranog inulina jeruzalemske artičoke, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 180858 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Praćenje tijeka fermentacije i održivosti jogurta s dodatkom pulpe i izoliranog inulina jeruzalemske artičoke
(Observation of fermentation course and viability of yoghurt with pulp supplement and isolated inulin of Jerusalem artichoke)

Autori
Svoboda, Zvjezdana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2004

Stranica
50

Mentor
Kovač, Spomenka

Neposredni voditelj
Hardi, Jovica

Ključne riječi
jeruzalemska artičoka; inulin; ABT-kultura; kemijski sastav; izolacija; tijek fermentacije; sinereza; senzorska analiza
(Jerusalem artichoke; inulin; ABT culture; chemical composition; isolation; fermentation course; syneresis; sensorical analysis)

Sažetak
U radu je određen kemijski sastav jeruzalemske artičoke, a inulin je izoliran na četiri različita načina. ispitan je utjecaj pulpe jeruzalemske artičoke na aktivnost ABT-kulture, sinerezu, udio ekstrahiranih mineralnih tvari te senzorska svojstva jogurtnog napitka. Dodatak pulpe smanjuje pH vrijednost gotovog proizvoda, povećava udio nastale mliječne kiseline i smanjuje sinerezu. Senzorskom analizom je utvrđeno da jogurtni napitak s pulpom jeruzalemske artičoke uz dodatak probiotičkih bakterija izvrsne kakvoće.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Spomenka Kovač (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Svoboda, Zvjezdana
Praćenje tijeka fermentacije i održivosti jogurta s dodatkom pulpe i izoliranog inulina jeruzalemske artičoke, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Svoboda, Z. (2004) 'Praćenje tijeka fermentacije i održivosti jogurta s dodatkom pulpe i izoliranog inulina jeruzalemske artičoke', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Svoboda, Zvjezdana}, year = {2004}, pages = {50}, keywords = {jeruzalemska arti\v{c}oka, inulin, ABT-kultura, kemijski sastav, izolacija, tijek fermentacije, sinereza, senzorska analiza}, title = {Pra\'{c}enje tijeka fermentacije i odr\v{z}ivosti jogurta s dodatkom pulpe i izoliranog inulina jeruzalemske arti\v{c}oke}, keyword = {jeruzalemska arti\v{c}oka, inulin, ABT-kultura, kemijski sastav, izolacija, tijek fermentacije, sinereza, senzorska analiza}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Svoboda, Zvjezdana}, year = {2004}, pages = {50}, keywords = {Jerusalem artichoke, inulin, ABT culture, chemical composition, isolation, fermentation course, syneresis, sensorical analysis}, title = {Observation of fermentation course and viability of yoghurt with pulp supplement and isolated inulin of Jerusalem artichoke}, keyword = {Jerusalem artichoke, inulin, ABT culture, chemical composition, isolation, fermentation course, syneresis, sensorical analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font