Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 180330

Utjecaj udjela laktoze i niulina na aktivnost kulture u proizvodnji jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka


Samardžija, Renata
Utjecaj udjela laktoze i niulina na aktivnost kulture u proizvodnji jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 180330 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj udjela laktoze i niulina na aktivnost kulture u proizvodnji jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka
(The influence of lactose and inulin content on starter culture activity in production of yoghurt from goat and cow milk)

Autori
Samardžija, Renata

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
17.10

Godina
2003

Stranica
40

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
jogurt; bakterije mliječne kiseline; laktoza; inulin; kiselost; tijek fermentacije
(yoghurt; lactic acid bacteria; lactose; inulin; acidity; fermentation)

Sažetak
U radu je ispitivan utjecaj udjela laktoze i inulina na aktivnost jogurtne starter kulture u kozjem i kravljem mlijeku. Dobiveni rezultati pokazali su da dodatak laktoze nema statistički značajan utjecaj na tijek i brzinu fermentacije jogurta, dok je dodatak inulina imao nešto veći, ali ipak ne statistički značajan utjecaj. Povoljan utjecaj inulina na tijek fermentacije bio je izraženiji kod jogurta od kravljeg mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002

Profili:

Avatar Url Renata Hanzer (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Samardžija, Renata
Utjecaj udjela laktoze i niulina na aktivnost kulture u proizvodnji jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Samardžija, R. (2003) 'Utjecaj udjela laktoze i niulina na aktivnost kulture u proizvodnji jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Samard\v{z}ija, Renata}, year = {2003}, pages = {40}, keywords = {jogurt, bakterije mlije\v{c}ne kiseline, laktoza, inulin, kiselost, tijek fermentacije}, title = {Utjecaj udjela laktoze i niulina na aktivnost kulture u proizvodnji jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka}, keyword = {jogurt, bakterije mlije\v{c}ne kiseline, laktoza, inulin, kiselost, tijek fermentacije}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Samard\v{z}ija, Renata}, year = {2003}, pages = {40}, keywords = {yoghurt, lactic acid bacteria, lactose, inulin, acidity, fermentation}, title = {The influence of lactose and inulin content on starter culture activity in production of yoghurt from goat and cow milk}, keyword = {yoghurt, lactic acid bacteria, lactose, inulin, acidity, fermentation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font