Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 180217

Utjecaj dodatka prebiotika Frutafit HD na fermentaciju i koagulaciju u proizvodnji jogurta od kozjeg mlijeka


Lončarević, Jasna
Utjecaj dodatka prebiotika Frutafit HD na fermentaciju i koagulaciju u proizvodnji jogurta od kozjeg mlijeka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 180217 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka prebiotika Frutafit HD na fermentaciju i koagulaciju u proizvodnji jogurta od kozjeg mlijeka
(Influence of addition of prebiotic substance Frutafit HD on fermentation and coagulation process of yoghurt from goat milk)

Autori
Lončarević, Jasna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
19.07

Godina
2002

Stranica
58

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
kozje mlijeko; jogurt; inulin; kinetika fermentacije i kogulacije; reološka svojstva
(goat milk; yoghurt; inulin; fermentation and coagulation kinetics; rheological properties)

Sažetak
U radu je ispitivan utjecaj inulina HD (9 monomera fruktoze)na fermentaciju i reološka svojstva jogurta od kozjeg mlijeka. Tijekom fermentacije praćeni su promjene udjela mliječne kiseline, pH vrijednosti, elektrokemijskog potencijala vodikovih iona te reološke promjene. Dodatak inulina imao je određeni utjecaj na tijek i brzinu fermentacije jogurta od kozjeg mlijeka, ali on nije bio statistički značajan. Rezultati ispitivanja pokazali su da je optimalni udio dodanog inulina jogurtu od kozjeg mlijeka 3%. Matematička analiza dobivenih rezultata mjerenja pokazala je da je dodatak inulina 3% utjecao na vremenski pomak sekundarne faze koagulacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002


Citiraj ovu publikaciju:

Lončarević, Jasna
Utjecaj dodatka prebiotika Frutafit HD na fermentaciju i koagulaciju u proizvodnji jogurta od kozjeg mlijeka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Lončarević, J. (2002) 'Utjecaj dodatka prebiotika Frutafit HD na fermentaciju i koagulaciju u proizvodnji jogurta od kozjeg mlijeka', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lon\v{c}arevi\'{c}, Jasna}, year = {2002}, pages = {58}, keywords = {kozje mlijeko, jogurt, inulin, kinetika fermentacije i kogulacije, reolo\v{s}ka svojstva}, title = {Utjecaj dodatka prebiotika Frutafit HD na fermentaciju i koagulaciju u proizvodnji jogurta od kozjeg mlijeka}, keyword = {kozje mlijeko, jogurt, inulin, kinetika fermentacije i kogulacije, reolo\v{s}ka svojstva}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lon\v{c}arevi\'{c}, Jasna}, year = {2002}, pages = {58}, keywords = {goat milk, yoghurt, inulin, fermentation and coagulation kinetics, rheological properties}, title = {Influence of addition of prebiotic substance Frutafit HD on fermentation and coagulation process of yoghurt from goat milk}, keyword = {goat milk, yoghurt, inulin, fermentation and coagulation kinetics, rheological properties}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font