Pregled bibliografske jedinice broj: 17989
Određivanje nehlapljivih organskih kiselina u vinu visokoselektivnom tankoslojnom kromatografijom (HPTLC)
Određivanje nehlapljivih organskih kiselina u vinu visokoselektivnom tankoslojnom kromatografijom (HPTLC), 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
CROSBI ID: 17989 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje nehlapljivih organskih kiselina u vinu visokoselektivnom tankoslojnom kromatografijom (HPTLC)
(Determination of nonvolatile organic acids in wine by High Performance Liquid Chromatography (HPTLC))
Autori
Divić, Nikolina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki
Mjesto
Zagreb
Datum
01.03
Godina
1999
Stranica
51
Mentor
Šehović, Đurđica
Ključne riječi
nehlapljive organske kiseline; vino; HPTLC; jabučno-mliječna fermentacija
(nonvolatile organic acids; wine; HPTLC; malo-lactic fermentation)
Sažetak
Razrađena je HPTLC metoda za utvrđivanje nehlapljivih organskih kiselina u vinima, te je
primijenjena za utvrđivanje prisustva mliječne, jantarne, jabučne, vinske i limunske kiseline u uzorcima vina. Metoda je pogodna za praćenje jabučno-mliječne fermentacije inducirane s bakterijama mliječne kiseline.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058402
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Đurđica Šehović
(mentor)