Pregled bibliografske jedinice broj: 179241
Proizvodnja sira u dubrovačkoj okolici
Proizvodnja sira u dubrovačkoj okolici // Sir: tradicija i običaji / Obad, Željko (ur.)., 2003.
CROSBI ID: 179241 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja sira u dubrovačkoj okolici
(Cheese production in the surroundings of Dubrovnik)
Autori
Primorac, Jakša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni
Knjiga
Sir: tradicija i običaji
Urednik/ci
Obad, Željko
Grad
Zagreb
Godina
2003
Raspon stranica
ISBN
ISBN 953-6054-80-9
Ključne riječi
sir, proizvodnja, Dubrovnik, Konavle, Dubrovačko primorje
(cheese, production, Dubrovnik, Konavle, Dubrovačko primorje)
Sažetak
U širem poglavlju koje potpisuje Jasna Andrić i suradnici (str. 15-52), na stranicama 42 i 43 nalazi se stručni prilog o tradicijskoj proizvodnji sira u dubrovačkoj okolici (Konavle i Dubrovačko Primorje) koji je napravio Jakša Primorac na temelju vlastitog terenskog ispitivanja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Etnologija i antropologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0101501
Ustanove:
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti
Profili:
Jakša Primorac
(autor)