Pregled bibliografske jedinice broj: 179000
Utjecaj giberelinske kiseline (GA3) na komponente prinosa artičoke
Utjecaj giberelinske kiseline (GA3) na komponente prinosa artičoke // XXXIX. ZNANSTVENI SKUP HRVATSKIH AGRONOMA s međunarodnim sudjelovanjem / Žimbrek, Tito (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 435-436 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 179000 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj giberelinske kiseline (GA3) na komponente prinosa artičoke
(Effect of gibberellic acid (GA3) on yield components of globe artichokes)
Autori
Dumičić, Gvozden ; Bućan, Lovre ; Goreta, Smiljana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
XXXIX. ZNANSTVENI SKUP HRVATSKIH AGRONOMA s međunarodnim sudjelovanjem
/ Žimbrek, Tito - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004, 435-436
Skup
XXXIX. ZNANSTVENI SKUP HRVATSKIH AGRONOMA s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Hrvatska, 17.02.2004. - 20.02.2004
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
artičoka; giberelinska kiselina; prinos
(artichokes; gibberellic acid; yield)
Sažetak
Utjecaj giberelinske kiseline na rast i prinos artičoke ovisi o primijenjenoj koncentraciji. Giberelinska kiselina utjecala je na dužinu cvjetne stapke i na rani prinos. Nije bilo značajnog utjecaja na ukupni prinos i prosječnu masu glavice. Kod kultivara Imperial Star u zimskom uzgoju nije potrebno primijeniti koncentraciju GA3 veću od 50 ppm.
Izvorni jezik
Hrvatski, engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)