Pregled bibliografske jedinice broj: 178667
Prehrambene tradicije
Prehrambene tradicije // Hrvatska tradicijska kultura = Croatian Folk Culture / Vitez, Zorica (ur.).
Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2004. str. 295-308
CROSBI ID: 178667 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrambene tradicije
(Traditional nourishment)
Autori
Muraj, Aleksandra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni
Knjiga
Hrvatska tradicijska kultura = Croatian Folk Culture
Urednik/ci
Vitez, Zorica
Izdavač
Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)
Grad
Zagreb
Godina
2004
Raspon stranica
295-308
ISBN
953-6020-25-4
Ključne riječi
tradicijska prehrana ; Hrvatska
(traditional nourishment ; Croatia)
Sažetak
Iz seljačkog kulinarstva kakvo je prevladavalo u četiri hrvatska kulturno-geografska područja, a bilo je u primjeni u razdoblju od kraja 19. do sredine 20. st., predočeni su kulinarski postupci i uređaji te ona svakodnevna i blagdanska jela koja su etnološki relevantna.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
0189006
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Aleksandra Muraj
(autor)