Pregled bibliografske jedinice broj: 178503
Kinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida
Kinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 178503 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida
(Kinetic alcohol fermentation with yeast Saccharomyces cerevisiae in molasses and sucrose medium with addition of manganese-chloride)
Autori
Štimac, Lidija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
12.12
Godina
2003
Stranica
55
Mentor
Grba, Slobodan
Ključne riječi
mikroelementi; mangan
(microelements; manganese)
Sažetak
U ovom radu ispitivan je utjecaj različitih koncentracija mangan-klorida u melasnoj i saharoznoj podlozi tijekom alkoholne fermentacije. Fermentacije su provedene u semiaerobnim uvjetima na rotacionoj tresilici, sa i bez dodatka mangan-klorida u podlogu, sa svježim pekarskim kvascem S. cerevisiae i pekarskim kvascem umnoženim u sintetskoj podlozi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
73/03
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058022
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Slobodan Grba
(mentor)