Pregled bibliografske jedinice broj: 177412
Proteini soje u humanoj prehrani
Proteini soje u humanoj prehrani // Proteini u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999. str. 75-92
CROSBI ID: 177412 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proteini soje u humanoj prehrani
(Soybean proteins in human nutrition)
Autori
Colić Barić, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni
Knjiga
Proteini u prehrani i dijetetici
Urednik/ci
Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado
Izdavač
Akademija medicinskih znanosti Hrvatske
Grad
Zagreb
Godina
1999
Raspon stranica
75-92
ISBN
953-96682-8-X
Ključne riječi
proteini soje
(soybean proteins)
Sažetak
Zbog svoje visoke prehrambene vrijednosti soja ima sve veće značenje u humanoj prehrani. Prehrambeni proizvodi na osnovi proteina soje danas su vrlo zastupljeni u humanoj prehrani kako istočnih tako i zapadnih zemalja. U novije vrijeme soja postaje značajna i zbog svojih nenutritivnih komponenti, koje sudjeluju u prevenciji mnogih bolesti moderne civilizacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Irena Colić-Barić
(autor)