Pregled bibliografske jedinice broj: 176599
Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga prva
Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga prva / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2002
CROSBI ID: 176599 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga prva
(Modern Food Microbiology-book one)
Autori
Duraković, Senadin ; Delaš, Frane ; Stilinović, Božidar ; Duraković, Lejla
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Kugler
Grad
Zagreb
Godina
2002
Stranica
442
ISBN
953-97472-6-0
Ključne riječi
Mikrobi; namirnice; mikrobno kvarenje
(Microbes; food; microbial spoilage)
Sažetak
Unutar discipline mikrobiologije, polje mikrobiologija namirnica najšire je područje istraživanja predmet kojega obuhvaća:velik raspon mikroba, uključujući bakterije koje uzrokuju kvarenje, fermentacijske bakterije, probiotičke i patogene bakterije, plijesni, kvasce, viruse i parazitske protozoa ; raznolik sastav namirnica i krme ; širok spektar okolišnih parametara što utječu na mikrobni rast, razmnožavanje i preživljavanje.U mikrobiologiji namirnica uočljiv je golem broj znanstvenih pristupa u rasponu od vrlo primjenjivih istraživanja rasta, razmnožavanja i preživljavanja m ikroba podrijetla iz namirnica i krme do temeljnih studija o mehanizmima patogenosti škodljivih mikroba podrijetla iz namirnica.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058020
Profili:
Lejla Duraković
(autor)
Senadin Duraković
(autor)
Frane Delaš
(autor)
Božidar Stilinović
(autor)