Pregled bibliografske jedinice broj: 175269
Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca
Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 175269 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca
(Determination of wine yeast killer activity)
Autori
Pogačić, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.01
Godina
2004
Stranica
32
Mentor
Orlić, Sandi
Ključne riječi
vinski kvasci; killer karakter
(wine yeast; killer activity)
Sažetak
Ispitano je prisustvo killer karakterisitke kod autohtonih sojeva kvasaca izoliranih iz Istre molekularnim i fiziološkim metodama. Utvrđene su razlike u ovakvom pristupu, gdje se određivanje plazmida nosioca killer proteina dokazalo osjetljivije u odnosu na fiziološki pristup.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA