Pregled bibliografske jedinice broj: 171896
Olivijina cibalitanska kuharica, recepti rimskih autora prilagođeni 21. stoljeću
Olivijina cibalitanska kuharica, recepti rimskih autora prilagođeni 21. stoljeću. Vinkovci: Gradski muzej Vinkovci, 2004 (monografija)
CROSBI ID: 171896 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Olivijina cibalitanska kuharica, recepti rimskih autora prilagođeni 21. stoljeću
(Cibalean cook-book of Olivia)
Autori
Ožanić, Ivana
Ostali urednici
Iskra-Janošić, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, strucna
Izdavač
Gradski muzej Vinkovci
Grad
Vinkovci
Godina
2004
Stranica
47
ISBN
953-70008-06-01
Ključne riječi
antika; kuhinja; recepti
(Roman period; cooking; recepits)
Sažetak
Knjiga sadrži rimske kulinarske recepte od predjela do začina: gustum (predjelo), mensae primae (glavno jele), mensae secunde (deserti), panis (kruh), vinum (vino) Condimenta (začini) i mjere.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Arheologija