Pregled bibliografske jedinice broj: 17018
Predviđanje trajnosti prehrambenih proizvoda primjenom principa kinetike kemijskih reakcija
Predviđanje trajnosti prehrambenih proizvoda primjenom principa kinetike kemijskih reakcija // XIV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Stjepan Pliestić (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 203-219 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)
CROSBI ID: 17018 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Predviđanje trajnosti prehrambenih proizvoda primjenom principa kinetike kemijskih reakcija
(Shelf life food prediction by using of principle chemical reaction kinetics)
Autori
Palić, Angelina ; Bukovčan, Renata ; Pospišil, Jasna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, cjeloviti rad (in extenso), pregledni
Izvornik
XIV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja
/ Stjepan Pliestić - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998, 203-219
Skup
XIV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja
Mjesto i datum
Stubičke Toplice, Hrvatska, 21.01.1998. - 23.01.1998
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
kinetika kemijskih reakcija;trajnost; napitak od zemnog oraha
(reaction kinetics; shelf life; peanut beverage)
Sažetak
The extent and scope of the physical and chemical reactions leading to changes in the sensory and nutritional properties of a foodstuff during storage may be quantified and predicted by determing the kinetics of these reactions by means of accelerated stability test.
Izvorni jezik
Hrvatski