Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 17018

Predviđanje trajnosti prehrambenih proizvoda primjenom principa kinetike kemijskih reakcija


Palić, Angelina; Bukovčan, Renata; Pospišil, Jasna
Predviđanje trajnosti prehrambenih proizvoda primjenom principa kinetike kemijskih reakcija // XIV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Stjepan Pliestić (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 203-219 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)


CROSBI ID: 17018 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Predviđanje trajnosti prehrambenih proizvoda primjenom principa kinetike kemijskih reakcija
(Shelf life food prediction by using of principle chemical reaction kinetics)

Autori
Palić, Angelina ; Bukovčan, Renata ; Pospišil, Jasna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, cjeloviti rad (in extenso), pregledni

Izvornik
XIV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Stjepan Pliestić - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998, 203-219

Skup
XIV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja

Mjesto i datum
Stubičke Toplice, Hrvatska, 21.01.1998. - 23.01.1998

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
kinetika kemijskih reakcija;trajnost; napitak od zemnog oraha
(reaction kinetics; shelf life; peanut beverage)

Sažetak
The extent and scope of the physical and chemical reactions leading to changes in the sensory and nutritional properties of a foodstuff during storage may be quantified and predicted by determing the kinetics of these reactions by means of accelerated stability test.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058101

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasna Pospišil (autor)

Avatar Url Renata Leder (autor)

Avatar Url Angelina Palić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Palić, Angelina; Bukovčan, Renata; Pospišil, Jasna
Predviđanje trajnosti prehrambenih proizvoda primjenom principa kinetike kemijskih reakcija // XIV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Stjepan Pliestić (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 203-219 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)
Palić, A., Bukovčan, R. & Pospišil, J. (1998) Predviđanje trajnosti prehrambenih proizvoda primjenom principa kinetike kemijskih reakcija. U: Stjepan Pliestić (ur.)XIV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja.
@article{article, author = {Pali\'{c}, Angelina and Bukov\v{c}an, Renata and Pospi\v{s}il, Jasna}, year = {1998}, pages = {203-219}, keywords = {kinetika kemijskih reakcija, trajnost, napitak od zemnog oraha}, title = {Predvi\djanje trajnosti prehrambenih proizvoda primjenom principa kinetike kemijskih reakcija}, keyword = {kinetika kemijskih reakcija, trajnost, napitak od zemnog oraha}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Pali\'{c}, Angelina and Bukov\v{c}an, Renata and Pospi\v{s}il, Jasna}, year = {1998}, pages = {203-219}, keywords = {reaction kinetics, shelf life, peanut beverage}, title = {Shelf life food prediction by using of principle chemical reaction kinetics}, keyword = {reaction kinetics, shelf life, peanut beverage}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font