Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 165801

Mikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva


Kocijan, Tanja
Mikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 165801 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva
(Microbiological contaminations of yeast propagation process and beer production)

Autori
Kocijan, Tanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.10

Godina
2004

Stranica
74

Mentor
Zechner-Krpan, Vesna

Ključne riječi
kontaminanti; kvasac; pivo; propagacija; Saccharomyces cerevisiae
(beer; contaminants; Saccharomyces cerevisiae; propagation; yeast)

Sažetak
Od laboratorijske čiste kulture kvasca započinje cijeli proces proizvodnje piva, pa je iznimno važno da ta kultura bude besprijekorno čista s mikrobiološkog stanovišta. Mikrobiološki čist inokulum pivskog kvasca mora biti umnožen do količine dostatne za nacjepljivanje fermentora. U ovom radu praćen je broj stanica pivskog kvasca tijekom propagacije. Provedena je mikrobiološka kontrola tijekom propagacije pivskog kvasca i procesa proizvodnje piva, tj. tijekom svih faza proizvodnog procesa. Prisustvo kontaminanata u bilo kojoj fazi proizvodnje, smanjuje kvalitetu piva. U tromjesečnom razdoblju u kojem je provedena mikrobiološka kontrola u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnji piva, nije bilo većih poteškoća a iz dobivenih rezultata vidljivo je da proizvedeno pivo odgovara mikrobiološkim uvjetima čistoće piva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058011

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Zechner-Krpan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kocijan, Tanja
Mikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kocijan, T. (2004) 'Mikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kocijan, Tanja}, year = {2004}, pages = {74}, keywords = {kontaminanti, kvasac, pivo, propagacija, Saccharomyces cerevisiae}, title = {Mikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva}, keyword = {kontaminanti, kvasac, pivo, propagacija, Saccharomyces cerevisiae}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kocijan, Tanja}, year = {2004}, pages = {74}, keywords = {beer, contaminants, Saccharomyces cerevisiae, propagation, yeast}, title = {Microbiological contaminations of yeast propagation process and beer production}, keyword = {beer, contaminants, Saccharomyces cerevisiae, propagation, yeast}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font