Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 163242

Istraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica


Krstanović, Vinko
Istraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 163242 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica
(Study on malting procedures of domestic wheat varieties)

Autori
Krstanović, Vinko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
07.10

Godina
2004

Stranica
152

Mentor
Marić, Vladimir

Ključne riječi
pšenica; slad; sladarske kvalitetne grupe; postupci slađenja
(wheat; malt; quality groups; malting procedures)

Sažetak
U radu je istraživan sladarski potencijal 36 domaćih sorti pšenica, te izvršeno razvrstavanje istraživanih uzoraka u odgovarajuće sladarske kvalitetne grupe (I-IV), ustanovljene su sorte s najboljim sladarskim osobinama, te za njih optimalan postupak slađenja. Gotovo sve istraživane sorte spadaju u II kvalitetnu grupu uključujući i sve sorte s najboljim sladarskim osobinama (Lucija, Srpanjka, Panonka, Barbara, Ana i Žitarka). Optimalni postupak slađenja za sorte s najboljim sladarskim osobinama je umjereno restriktivni postupak E koji obilježavaju niži stupanj namočenosti zrna (42, 5-43%) i blagi režim povisivanja temperature tijekom klijanja od 14 ^oC do 17 ^oC.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058011

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vladimir Marić (mentor)

Avatar Url Vinko Krstanović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Krstanović, Vinko
Istraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Krstanović, V. (2004) 'Istraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica', doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Krstanovi\'{c}, Vinko}, year = {2004}, pages = {152}, keywords = {p\v{s}enica, slad, sladarske kvalitetne grupe, postupci sla\djenja}, title = {Istra\v{z}ivanje postupaka sla\djenja doma\'{c}ih sorti p\v{s}enica}, keyword = {p\v{s}enica, slad, sladarske kvalitetne grupe, postupci sla\djenja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Krstanovi\'{c}, Vinko}, year = {2004}, pages = {152}, keywords = {wheat, malt, quality groups, malting procedures}, title = {Study on malting procedures of domestic wheat varieties}, keyword = {wheat, malt, quality groups, malting procedures}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font