Pregled bibliografske jedinice broj: 16186
Odabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae
Odabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 16186 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Odabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae
(A choose of Extraction Methods and Isolation of Glucose Tolerance Factor from Yeast Saccharomyces cerevisiae)
Autori
Unić, Branka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
24.04
Godina
1998
Stranica
40
Mentor
Grba, Slobodan
Ključne riječi
Ekstrakcija glukoza tolerantnog faktora; Saccharomyces cerevisiae
(Extraction of Glucose Tolerance factor; Saccharomyces cerevisiae)
Sažetak
Glukoza tolerantni faktor, izoliran iz pivskog kvasca, vrlo je dobar faktor u poboljšanju djelovanja inzulina. posebna pažnja bila je usmjerena ka odabiru metode za ekstrakciju i separaciju krom (+3) spojeva iz kromom obogaćene kvaščeve biomase. Zato je cilj ovog rada bio odabrati najbolju metodu ekstrakcije u svrhu dobivanja proteinskog kompleksa GTF-a za daljnje pročiščavanje
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058502
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Slobodan Grba
(mentor)