Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 16186

Odabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae


Unić, Branka
Odabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 16186 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Odabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae
(A choose of Extraction Methods and Isolation of Glucose Tolerance Factor from Yeast Saccharomyces cerevisiae)

Autori
Unić, Branka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
24.04

Godina
1998

Stranica
40

Mentor
Grba, Slobodan

Ključne riječi
Ekstrakcija glukoza tolerantnog faktora; Saccharomyces cerevisiae
(Extraction of Glucose Tolerance factor; Saccharomyces cerevisiae)

Sažetak
Glukoza tolerantni faktor, izoliran iz pivskog kvasca, vrlo je dobar faktor u poboljšanju djelovanja inzulina. posebna pažnja bila je usmjerena ka odabiru metode za ekstrakciju i separaciju krom (+3) spojeva iz kromom obogaćene kvaščeve biomase. Zato je cilj ovog rada bio odabrati najbolju metodu ekstrakcije u svrhu dobivanja proteinskog kompleksa GTF-a za daljnje pročiščavanje

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058502

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Slobodan Grba (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Unić, Branka
Odabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Unić, B. (1998) 'Odabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Uni\'{c}, Branka}, year = {1998}, pages = {40}, keywords = {Ekstrakcija glukoza tolerantnog faktora, Saccharomyces cerevisiae}, title = {Odabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae}, keyword = {Ekstrakcija glukoza tolerantnog faktora, Saccharomyces cerevisiae}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Uni\'{c}, Branka}, year = {1998}, pages = {40}, keywords = {Extraction of Glucose Tolerance factor, Saccharomyces cerevisiae}, title = {A choose of Extraction Methods and Isolation of Glucose Tolerance Factor from Yeast Saccharomyces cerevisiae}, keyword = {Extraction of Glucose Tolerance factor, Saccharomyces cerevisiae}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font