Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 161606

Normizacija u području žitarica i proizvoda od žitarica


Havranek, Tea; Ugarčić-Hardi, Žaneta
Normizacija u području žitarica i proizvoda od žitarica // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 161606 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Normizacija u području žitarica i proizvoda od žitarica
(Standardization in the area of cereals and cereal products)

Autori
Havranek, Tea ; Ugarčić-Hardi, Žaneta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. - Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003

Skup
International Congress FLOUR-BREAD '03 ; 4th Croatian Congress of Cereal Technologists

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.2003. - 22.11.2003

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
žitarice; proizvodi od žitarica; normizacija
(cereals; cereal products; standardization)

Sažetak
Pri Državnom zavodu za normizaciju i mjeriteljstvo 1995. godine osnovan je tehnički odbor DZNM/TO 34, Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi. Ovaj odbor ima jednu radnu skupinu i 17 pododbora. Jedan od pododbora DZNM/TO 34/PO 4, Žito i proizvodi od žita, prati rad međunarodnog pododbora ISO/TC 34/SC 4, Ceerals and pulses i europskog odbora CEN/TC 338, Cereals and cereal products. U rad pododbora DZNM/TO 34/PO 4 uključeno je 9 stručnjaka koji predstavljaju zainteresirane strane. Do sada je ovaj pododbor od postojeće 52 međunarodne norme prihvatio 45, od čega je 9 norma prevedeno na hrvatski jezik. Među njima je i norma rječnik za ovo područje HRN ISO 5527:1999, Žitarice – Rječnik.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Havranek, Tea; Ugarčić-Hardi, Žaneta
Normizacija u području žitarica i proizvoda od žitarica // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Havranek, T. & Ugarčić-Hardi, Ž. (2003) Normizacija u području žitarica i proizvoda od žitarica. U: Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.)Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03.
@article{article, author = {Havranek, Tea and Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2003}, pages = {63}, keywords = {\v{z}itarice, proizvodi od \v{z}itarica, normizacija}, title = {Normizacija u podru\v{c}ju \v{z}itarica i proizvoda od \v{z}itarica}, keyword = {\v{z}itarice, proizvodi od \v{z}itarica, normizacija}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Havranek, Tea and Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2003}, pages = {63}, keywords = {cereals, cereal products, standardization}, title = {Standardization in the area of cereals and cereal products}, keyword = {cereals, cereal products, standardization}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font