Pregled bibliografske jedinice broj: 16073
Izolacija glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae
Izolacija glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 16073 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Izolacija glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae
(Isolation of Glucose Tolerance Factor from Yeast Saccharomyces cerevisiae)
Autori
Lutilsky, Lavoslav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
19.06
Godina
1998
Stranica
41
Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna
Ključne riječi
Glukoza tolerantni faktor; Krom-ioni u kvascu
(Glucose Tolerance Factor; Chromium ion in yeast)
Sažetak
Veliku važnost u ljudskom organizmu imaju ioni kroma jer sudjeluju pri regulaciji koncentracije glukoze u krvi. Ovu aktivnost ima samo u obliku organskog kmpleksa tzv. glukoza tolerantnog faktora (GTF). Zato su u ovom radu provedene ekstrakcije kvaščeve biomase, te propuštanje dobijenih ekstrakata kroz gel-filtracijsku kolonu, u svrhu dobivanja pročiščenog GTF-a
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058502
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Vesna Stehlik-Tomas
(mentor)