Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 157202

Učinak različitih količina vitamina E u hrani na odlaganje i kakvoću tjelesne masti tovnih pilića


Mas, Nora; Šerman, Vlasta; Lukac, Zdenko; Mikulec, Željko
Učinak različitih količina vitamina E u hrani na odlaganje i kakvoću tjelesne masti tovnih pilića // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 44 (2002), 4; 159-165 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 157202 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Učinak različitih količina vitamina E u hrani na odlaganje i kakvoću tjelesne masti tovnih pilića
(Effect of different quantities of vitamin E in feed on the deposition and quality of tissue fat in meat-type chickens)

Autori
Mas, Nora ; Šerman, Vlasta ; Lukac, Zdenko ; Mikulec, Željko

Izvornik
Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme (0023-4850) 44 (2002), 4; 159-165

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Hranidba; tovni pilići; vitamin E; trbušna mast; peroksidni broj; stupanj kiselosti
(Nutrition; fattening chicks; vitamin E; abdominal fat; peroxide number; degree of acidity)

Sažetak
Učinak povećanih količina vitamina E u hrani na odlaganje i kakvoću trbušne masti istražen je tijekom 42 dana tova na 120 pilića linije Hybro. Kontrolna skupina pilića bila je hranjena komercijalnim starterom i finišerom sa standardnom količinom vitamina E po kg hrane (30 i.j./kg startera i 25 i.j./kg finišera), a tri pokusne skupine hranjene su starterom i finišerom iste hranidbene vrijednosti, uz povećanu količinu vitamina E (60, 90 i 120 i.j./kg startera i 50, 75 i 100 i.j./kg finišera). Rezultati mjerenja trbušne masti pilića na kraju istraživanja pokazali su da povećane količine vitamina E u hrani ne povećavaju značajno (P<0, 05) udio masti u ukupnoj tjelesnoj masi. Određivanje kakvoće trbušne masti (peroksidni broj i stupanj kiselosti) nije ukazalo na značajnost razlika između kontrolnih i pokusnih skupina pilića (P<0, 05).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
0053061

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nora Mas (autor)

Avatar Url Vlasta Šerman (autor)

Avatar Url Željko Mikulec (autor)

Avatar Url Zdenko Lukac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mas, Nora; Šerman, Vlasta; Lukac, Zdenko; Mikulec, Željko
Učinak različitih količina vitamina E u hrani na odlaganje i kakvoću tjelesne masti tovnih pilića // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 44 (2002), 4; 159-165 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Mas, N., Šerman, V., Lukac, Z. & Mikulec, Ž. (2002) Učinak različitih količina vitamina E u hrani na odlaganje i kakvoću tjelesne masti tovnih pilića. Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 44 (4), 159-165.
@article{article, author = {Mas, Nora and \v{S}erman, Vlasta and Lukac, Zdenko and Mikulec, \v{Z}eljko}, year = {2002}, pages = {159-165}, keywords = {Hranidba, tovni pili\'{c}i, vitamin E, trbu\v{s}na mast, peroksidni broj, stupanj kiselosti}, journal = {Krmiva : \v{c}asopis o hranidbi \v{z}ivotinja, proizvodnji i tehnologiji krme}, volume = {44}, number = {4}, issn = {0023-4850}, title = {U\v{c}inak razli\v{c}itih koli\v{c}ina vitamina E u hrani na odlaganje i kakvo\'{c}u tjelesne masti tovnih pili\'{c}a}, keyword = {Hranidba, tovni pili\'{c}i, vitamin E, trbu\v{s}na mast, peroksidni broj, stupanj kiselosti} }
@article{article, author = {Mas, Nora and \v{S}erman, Vlasta and Lukac, Zdenko and Mikulec, \v{Z}eljko}, year = {2002}, pages = {159-165}, keywords = {Nutrition, fattening chicks, vitamin E, abdominal fat, peroxide number, degree of acidity}, journal = {Krmiva : \v{c}asopis o hranidbi \v{z}ivotinja, proizvodnji i tehnologiji krme}, volume = {44}, number = {4}, issn = {0023-4850}, title = {Effect of different quantities of vitamin E in feed on the deposition and quality of tissue fat in meat-type chickens}, keyword = {Nutrition, fattening chicks, vitamin E, abdominal fat, peroxide number, degree of acidity} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font