Pregled bibliografske jedinice broj: 15025
Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija
Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 1998
CROSBI ID: 15025 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija
(Milk - technology, biochemistry and microbiology)
Autori
Tratnik, Ljubica
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Hrvatska mljekarska udruga
Grad
Zagreb
Godina
1998
Stranica
390
ISBN
953 96089-4-5
Ključne riječi
mlijeko; tekući mliječni proizvodi; fermentirani mliječni napici; sirarstvo; sirutka
(milk; liquid milk products; fermented milk beverages; cheese; whey)
Sažetak
Udžbenih obrađuje pet poglavlja: I. Mlijeko; II. Tekući mliječni proizvodi; III. Fermentirani mliječni napici; IV. Sirarstvo i V. Sirutka. Ove teme obuhvaćaju tehnologiju, biokemiju i mikrobiologiju te njihov utjecaj na prehrambenu vrijednost i zdravstvenu ispravnost proizvoda. Svako poglavlje prvo uvodi čitatelja u određenu tematiku koja se tada postupno razmatra i objašnjava uz brojne slike i tablice s konkretnim primjerima, što olakšava praćenje bitnih procesa u mlijeku i proizvodima od mlijeka pod utjecajem različitih činitelja. Teme su iznesene prema sličnoj koncepciji i pisane gotovo s istom svrhom, tj. da svako poglavlje može biti zasebna cjelina.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058501
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ljubica Tratnik
(autor)