Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 15025

Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija


Tratnik, Ljubica
Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 1998


CROSBI ID: 15025 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija
(Milk - technology, biochemistry and microbiology)

Autori
Tratnik, Ljubica

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Hrvatska mljekarska udruga

Grad
Zagreb

Godina
1998

Stranica
390

ISBN
953 96089-4-5

Ključne riječi
mlijeko; tekući mliječni proizvodi; fermentirani mliječni napici; sirarstvo; sirutka
(milk; liquid milk products; fermented milk beverages; cheese; whey)

Sažetak
Udžbenih obrađuje pet poglavlja: I. Mlijeko; II. Tekući mliječni proizvodi; III. Fermentirani mliječni napici; IV. Sirarstvo i V. Sirutka. Ove teme obuhvaćaju tehnologiju, biokemiju i mikrobiologiju te njihov utjecaj na prehrambenu vrijednost i zdravstvenu ispravnost proizvoda. Svako poglavlje prvo uvodi čitatelja u određenu tematiku koja se tada postupno razmatra i objašnjava uz brojne slike i tablice s konkretnim primjerima, što olakšava praćenje bitnih procesa u mlijeku i proizvodima od mlijeka pod utjecajem različitih činitelja. Teme su iznesene prema sličnoj koncepciji i pisane gotovo s istom svrhom, tj. da svako poglavlje može biti zasebna cjelina.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058501

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ljubica Tratnik (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tratnik, Ljubica
Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 1998
Tratnik, L. (ur.) (1998) Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija. Zagreb. Hrvatska mljekarska udruga.
@unknown{unknown, author = {Tratnik, Ljubica}, editor = {Tratnik, L.}, year = {1998}, pages = {390}, keywords = {mlijeko, teku\'{c}i mlije\v{c}ni proizvodi, fermentirani mlije\v{c}ni napici, sirarstvo, sirutka}, isbn = {953 96089-4-5}, title = {Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija}, keyword = {mlijeko, teku\'{c}i mlije\v{c}ni proizvodi, fermentirani mlije\v{c}ni napici, sirarstvo, sirutka}, publisher = {Hrvatska mljekarska udruga}, publisherplace = {Zagreb} }
@unknown{unknown, author = {Tratnik, Ljubica}, editor = {Tratnik, L.}, year = {1998}, pages = {390}, keywords = {milk, liquid milk products, fermented milk beverages, cheese, whey}, isbn = {953 96089-4-5}, title = {Milk - technology, biochemistry and microbiology}, keyword = {milk, liquid milk products, fermented milk beverages, cheese, whey}, publisher = {Hrvatska mljekarska udruga}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font